The term healthy fat may sound too good to be true, but that's exactly what docosahexaenoic acid (DHA) and other omega-3 fatty acids are. They are monounsaturated, which means they are liquid at room temperature ― think oil instead of butter. (The other healthy fats are polyunsaturated fats, such as olive oil.)
DHA 는 long-chain 의 오메가 3 로써 고등어, 연어, 정어리, 송어, 참치 등의 기름진 생선에 자연적으로 존재하고 있다. 인간의 신체에서 DHA 는 기본적으로 뇌와 눈에서 발견이 되며 이러한 장기의 성장에 중요한 역할을 한다. 연구에 의하면 가장 높은 DHA 레벨을 갖고 있는 성인들은 낮은 수준의 DHA 를 갖고 있는 사람들보다 치매에 걸린 확률이 47 퍼센트 정도로 낮다. 그리고 이 지방산은 또한 유아의 시각, 인지 능력의 발달에 도움을 준다.
Another type of long-chain omega-3, eicosapentaenoic acid (EPA), also has numerous health benefits. Together, DHA and EPA have been shown to lower the LDL ("bad") cholesterol level, heart rate, and blood pressure and boost HDL.("good") chlesterol. Studies show that about 500 milligrams a day of DHA and EPA ― the amount you'd get from eating about 8 ounces of fatty fish a week ― is enough to produce benefits in an adult.
미국심장학회에서는 모든 성인들에게 있어 일주일에 적어도 두번 정도는 생선을 먹으라고 권고한다. 그리고 태아와 유아의 뇌와 조직 발달을 위해 유럽 위원회에서는 모든 임산부와 모유수유 여성들은 하루에 적어도 200 밀리그램의 DHA 를 섭취해야 한다고 조언하고 있다. ( 미국의 가이드라인과 전문가 조언은 요즈음 급하게 변동되었는데, 이는 임신기간 동안 지나친 수은중독을 우려했기 때문이다. FDA 에 따르면 임신부는 삼치, 상어, 황새치나 옥돔 등을 먹지 말아야 하며 날개다랑어는 한주에 6 온스 정도로 제한해야 된다고 한다.) 생선을 먹지 말아야 하는 사람들에게는 fish oil 이나 해조류 oil 보충제들이 DHA 의 좋은 원천이 되기도 한다. 특정한 음식들이나 음료들 또한 요즘 강화된 오메가 3 버전으로써 이용가능하다.
A shorter-chain omega-3 called alpha-linoleic acid (ALA) is found in plant foods such as flaxseeds, walnuts, and canola oil. The human body can convert ALA into DHA in very small amounts, but it's important to consume both kinds directly.
A 2008 study found that farmed tilapia, a popular fish in the United States, has low levels of omega-3s and high levels of unhealthy omega-6 fatty acids because of the inexpensive, unhealthy food the fish have been fed.
Breast milk contains DHA and is the preferred source for infant nutrition. Babies who are not breast-fed should receive a formula containing DHA and arachidonic acid, another healthy fat.
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